2015 5e Koren op de Rosmolen

Dit jaar viert Rosmalen haar 1200 jarige bestaan.
Van de 1200 jaar Rosmalen vult het Rosmalens Mannenkoor inmiddels 32 jaren met fraai gezongen muziek en levert op die manier een bijdrage aan het culturele leven in het dorp. En sinds 2010 speelt daarbij ook een belangrijke rol het jaarlijkse korenfestival Koren op de Rosmolen dat het Rosmalens Mannenkoor dit jaar voor de 5e keer organiseert.

Op zaterdagavond 24 oktober was het dit jaar dat dit korenfestival in de prettige ambiance van Perron-3 werd gevierd in een goede en plezierige sfeer.
Behalve het Rosmalens Mannenkoor gaven deze avond 4 gastkoren muzikaal acte de présence. Elk koor verzorgde op twee verschillende podia – anders dan in voorgaande jaren waar drie podia aanwezig waren – een eigen optreden.
Na de openingsceremonie door de voorzitter Ad de Kort startte om 19.00 uur onder grote belangstelling van het publiek.

De gastkoren dit jaar namen voor de eerste maal met veel enthousiasme deel aan het festival. Dit waren Popkoor Di Capelli uit Wijchen, Gemengd koor Laeti Cantando uit Berlicum, Shantykoor Loopend Tuygh uit Zaltbommel en Vocaal Ensemble Xing uit Rosmalen.

• Popkoor Di Capelli uit Wijchen
    telt 40 enthousiaste leden uit de regio. Onze repetities en optredens worden altijd begeleid door onze band. Sinds voorjaar 2015 staan koor en combo onder professionele leiding van Erik Fortier. Het koor bestaat uit sopranen, alten tenoren en bassen; ons combo kent een toetsenist, drummer, gitarist en basgitarist. Het repertoire is een mix van hedendaagse popmuziek en moderne wereld klassiekers en wordt meerstemmig gezongen.
    www.popkoordicapelli.nl
  • Gemengd koor Laeti Cantando uit Berlicum,
    Laeti Cantando Berlicum

is een belcantokoor van ca. 60 leden, met een repertoire van prachtige opera- en andere melodiën, afgewisseld met bekende nummers uit bekende musicals. Het koor staat onder leiding van van dirigente Annemieke Kamphuis en wordt bij concerten begeleid door Toon Bierman.
    www.laeticantando.nl

• Shantykoor Loopend Tuygh uit Zaltbommel
    Shantykoor “Lopend Tuygh”

brengt hoofdzakelijk a capella en meerstemmige werkliederen ten gehore. De liederen komen vooral voort uit de vroegere zee-zeilvaart en de havens die de schepen aandeden. Het repertoire is divers want naast Engels-, Nederlands-, Duits-, Frans-, Spaanstalige en Russische liederen zijn het koor niet vreemd. Het koor bestaat uit ongeveer 30 mannen. Dirigente is Patries Knoot. Het koor treedt op bij landelijke festivals, lokale evenementen en bij besloten bijeenkomsten. Traditioneel organiseert het koor samen met o.a. de middenstand het Zaltbommels Zeemannenkorenfestival.
    www.loopendtuygh.nl

• Vocaal Ensemble Xing uit Rosmalen.
    vocaal ensemble Xing

een gemengd koor met 21 leden, staat garant voor optredens met een gevarieerd repertoire van liederen die 4-stemmig en a capella worden gezongen. Het koor staat onder leiding van dirigente Wilmy van den Berg. Het repertoire bestaat uit een mix van klassieke nummers, madrigalen, close harmony en volksliederen uit binnenland en vooral buitenland.
    www.vocaal-ensemble-xing.nl

• gastheer het Rosmalens Mannenkoor