2016, 6e Koren op de Rosmolen op 8 oktober

Klokslag 19.00 uur opende de voorzitter van het Rosmalens Mannenkoor, Jim van Brakel, deze 6e editie van” Koren op de Rosmolen.”
Na een hartelijk welkom aan alle zangers, zangeressen en bezoekers was met het gezamenlijk gezongen lied “Sing,sing,sing” – hoe toepasselijk – de opening van deze Koren op de Rosmolen een feit.
De organiserende projectgroep van deze avond bestond uit onze leden Kees Sieben, Leo Maas en Bas Bevaart.
De avond werd afgesloten om ca. 22.30 gevolgd door een plezierige nazit van publiek en zangers.

In het fotoalbum van deze avond vind u een beeldverslag.

Dit jaar namen aan Koren op de Rosmolen deel:

• Het Gemengd koor Amicanto,  uit Dinther (1991)
    Gemengd koor Amicanto

van oorsprong een kerkkoor heeft het koor zich de afgelopen jaren meer toegelegd op optredens “buiten de deur”. Het repertoire bestaat uit gospels, populaire en musicalnummers. Amicanto staat o.l.v. Ludwig Atteveld. Aan de piano Coby Wagemans.
    htpps://nl-nl.facebook.com/amicantokoor/

• Vocaal Ensemble Dubbel Zes, Rosmalen

Dubbel Zes

D6 (sinds 1964) is een groep van ca. 12 mannen met een passie voor zingen. Ons brede repertoire is ieder jaar weer anders. Om luisterend te zingen en contact te hebben met ons publiek zingen we alles uit het hoofd en zonder dirigent. Onze muzikale leider, Wilbert Friederichs, helpt ons bij de repetities om dit te bereiken.
    www.demannenvandubbelzes.nl

• Gemengd koor Forza Vocale, Berlicum (1993)

Forza Vocale

Forza Vocale smeedde in de loop van jaren een gevarieerd repertoire met liederen uit opera’s, musicals, popsongs en oudere Engelse liederen. Onder leiding van onze dirigent Dennis van de Tillaart hebben we liederen ingestudeerd variërend van Mozart tot Adele.

• Vocalgroup Geluk is geen Jurk, ‘s-Hertogenbosch
    Deze (groeiende) vocalgroup bestaat uit 8 meiden met passie voor muziek, die a capella muziek zingen in een eigen stijl. Met songs van Coldplay, Bruno Mars, Nelly, Adele en Jamie Lidell. Wij houden van kleine intieme momenten. Daarom treden we af en toe op.
    www.facebook.com/gelukisgeenjurk/
  • Vocal group Sixties Sudden Impact, ‘s-Hertogenbosch (1999)
    Sixties Seven Impact

Onder leiding van Jan-Willem van den Akker zingt het ensemble – in meerstemmige arrangementen – bekende en onbekende klassiekers uit de Sixties en Seventies. Zoals muziek van Bob Dylan, Neil Young, The Band en Crosby Stills Nash & Young.
    www.sudden-impact.nl

• Het Rosmalens Mannenkoor (1983)
    gastheer en organisator van deze avond .

Rosmalens Mannenkoor

De muzikale leiding van het koor lag in de deskundige handen van Fred van de Grint. Speciaal op deze avond zongen we ook 2 bijzondere liederen, Doornenkroon en Kruisdraging, waarmee we hebben deelgenomen aan de korenwedstrijd “Zing Jheronimus” t.g.v. Jheronimus Bosch 500 jaar. Begeleiding door toetsenist Marc Baghuis.