2017 Gastkoren bij de 7e Koren op de Rosmolen

Op zaterdagavond 14 oktober 2017 was het voor de 7e keer dat we ons korenfestival organiseerden. Ook dit jaar in sociaal-cultureel centrum Perron-3 in Rosmalen. Om 18.45 uur werd de opening verricht door de Rosmalense wethouder Jos van Son.
De organisatie van deze avond lag in de vertrouwde handen van het productieteam, bestaande uit onze leden Willem Bont en Gerrit Schwarze.
Bijzonder is dat de 5 gastkoren van dit jaar voor de eerste keer meewerkten aan ons korenfestival.
Deelnemende koren waren:

2016, 6e Koren op de Rosmolen op 8 oktober

Klokslag 19.00 uur opende de voorzitter van het Rosmalens Mannenkoor, Jim van Brakel, deze 6e editie van” Koren op de Rosmolen.”
Na een hartelijk welkom aan alle zangers, zangeressen en bezoekers was met het gezamenlijk gezongen lied “Sing,sing,sing” – hoe toepasselijk – de opening van deze Koren op de Rosmolen een feit.
De organiserende projectgroep van deze avond bestond uit onze leden Kees Sieben, Leo Maas en Bas Bevaart.
De avond werd afgesloten om ca. 22.30 gevolgd door een plezierige nazit van publiek en zangers.

In het fotoalbum van deze avond vind u een beeldverslag.

Dit jaar namen aan Koren op de Rosmolen deel:

2015 5e Koren op de Rosmolen

Dit jaar viert Rosmalen haar 1200 jarige bestaan.
Van de 1200 jaar Rosmalen vult het Rosmalens Mannenkoor inmiddels 32 jaren met fraai gezongen muziek en levert op die manier een bijdrage aan het culturele leven in het dorp. En sinds 2010 speelt daarbij ook een belangrijke rol het jaarlijkse korenfestival Koren op de Rosmolen dat het Rosmalens Mannenkoor dit jaar voor de 5e keer organiseert.

Op zaterdagavond 24 oktober was het dit jaar dat dit korenfestival in de prettige ambiance van Perron-3 werd gevierd in een goede en plezierige sfeer.
Behalve het Rosmalens Mannenkoor gaven deze avond 4 gastkoren muzikaal acte de présence. Elk koor verzorgde op twee verschillende podia – anders dan in voorgaande jaren waar drie podia aanwezig waren – een eigen optreden.
Na de openingsceremonie door de voorzitter Ad de Kort startte om 19.00 uur onder grote belangstelling van het publiek.

De gastkoren dit jaar namen voor de eerste maal met veel enthousiasme deel aan het festival. Dit waren Popkoor Di Capelli uit Wijchen, Gemengd koor Laeti Cantando uit Berlicum, Shantykoor Loopend Tuygh uit Zaltbommel en Vocaal Ensemble Xing uit Rosmalen.