Nieuwe Gastkoren bij de 7e KOREN OP DE ROSMOLEN

Op zaterdagavond 14 oktober 2017 organiseert het Rosmalens Mannenkoor, dit jaar voor de 7e keer, haar inmiddels goed bekende en geanimeerde korenfestival.
Zoals gebruikelijk vindt dit festival plaats in sociaal-cultureel centrum Perron-3 in Rosmalen en begint om 18.45 uur.
De organisatie van deze avond ligt in de vertrouwde handen van het productieteam bestaande uit onze leden Willem Bont en Gerrit Schwarze.

Bijzonder is dat de 5 gastkoren van dit jaar voor de eerste keer meewerken aan ons korenfestival.
Wij stellen de gastkoren graag aan u voor:

• Overdagkoor “La Corbeille” uit Vlijmen

Opgericht in januari 2011, nu met een bezetting van ruim 50 koorleden, een koor voor vrouwen en mannen vol enthousiasme en gedrevenheid.
Overdagkoor La Corbeille heeft inmiddels met succes met zeer diverse andere ensembles concerten gegeven. Met o.a. strijkorkest Toermalijn uit Vught, harmonieorkest St. Caecilia uit Rosmalen, Afrikaans koor Cunene uit Tilburg, jazzorkest Cocorico uit Vught, vrouwenkoor Sirenen uit Den Bosch en deze zomer met shantykoor Muiterij Kantje Boord uit Dussen.
Bij het vijfjarig bestaan heeft la Corbeille een weekend-uitwisseling gehouden met het koor Canto Lirico uit Heel (Limburg).
Momenteel is het koor bezig met een programma van zang, beeld en poëzie, met als thema Grenzeloos.

Koor la Corbeille staat onder leiding van zangpedagoog en koordirigent Annemieke Kamphuis.

• Het Gestels Gemengd Koor

Het Gestels Gemengd Koor heeft haar ‘woonplaats’ in St.Michielsgestel. De circa 55 leden komen uit de hele regio. Wekelijks wordt gerepeteerd, waarbij dirigente Wilma van der Schoot het instuderen van nieuwe programmaonderdelen heel prettig afwisselt met bestaand repertoire.
Het koor is van veel markten thuis is: licht klassiek, musical, evergreens, pop, maar ook liederen met een religieuze achtergrond worden niet vermeden.
Jaarlijks in april geeft het Gestels Gemengd Koor een concert, waarbij men met een gevarieerd programma een volle zaal trekt. Het koor wordt ondersteund door een grote groep Vrienden van het Gestels Gemengd Koor, die ons koor een warm hart toedragen.
Voor meer informatie en het luisteren naar repertoire gaat u naar www.gestelsgemengdkoor.nl.

• Mazing Joy

Vanaf de fusieoprichting in 2005  heeft het koor naast de reguliere kerkdiensten diverse voorstellingen verzorgd. Mazing Joy richt zich op het ontwikkelen van (inter)culturele theatervoorstellingen met een boodschap. Zo werden onder andere de musical ‘African Jigsaw’, het concert ‘Mazing Joy meets India’ en diverse vredesconcerten in de Kersttijd opgevoerd. Momenteel heeft het koor veel succes met de voorstelling “ONDERWEG”, geïnspireerd op de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

Mazing Joy uit Balgoy/Nederasselt zorgt met een breed repertoire van pop tot gospel en jazz tot klassiek voor een gevarieerd programma.

• Smartlappenkoor Rond & Blond

Het Bossche smartlappenkoor Rond & Blond is opgericht in 1999 en bestaat inmiddels uit 40 vrouwen en 20 mannen.
Het koor wordt begeleid door twee accordeonisten, Henca Boeijen en Hans Kamoschinski.
Wil Koks, bekend als arrangeur, componist en uitvoerder van de Oeteldonkse muziek, hanteert al achttien jaar de dirigeerstok.
Wij repeteren eens per 2 weken in het Sociaal Cultureel Centrum de Biechten in Hintham. Naast onze repetities treden wij op bij diverse festivals, in zorginstellingen en sociaal-culturele instellingen. Plezier hebben in zingen staat bij ons voorop. Ons repertoire bestaat uit smartlappen, zeemansliedjes, hedendaagse- en nostalgische liedjes. Hiernaast treden we voor de kerstdagen op met een eigentijds kerstrepertoire.
Wilt u meer van ons weten? Raadpleeg dan onze website www.rondenblond.nl

• VocalGroup Basic Light

Vocal Group Basic Light, uit Berlicum,  is in 2005 opgericht en bestaat uit zo’n 20 enthousiaste leden.
Voor onze optredens vinden we samenklank en presentatie belangrijk. Soms zingen we onze nummers a-capella, soms met pianobegeleiding, soms samen met solisten uit ons eigen koor.

We hebben een afwisselend repertoire en streven ernaar bij optredens alles uit het hoofd te zingen. Ons repertoire bestaat uit mooie ballads, lekkere up-tempo nummers, pop, gospel en ook Nederlandse, Zweedse, Afrikaanse liedjes met een boodschap.
Voor meer informatie zie: www.koorbasiclight.nl

Alle koren hebben met veel enthousiasme de voorbereiding van hun programma voor deze avond opgepakt. U mag een zeer gevarieerd, uiteenlopend en boeiend muziekprogramma verwachten, waarbij ontspanning, gezelligheid en ontmoeting van koren met hun publiek een belangrijk onderdeel is.

VOORUITBLIK  naar 2018

2018 Is voor ons koor een bijzonder jaar: we vieren dan ons 7e lustrum met ons 35 jarig bestaan. Met verschillende muzikale en feestelijke uitingen willen we deze gebeurtenis onderstrepen. Zo willen dit feest-jaar ook “vieren” met koren uit Rosmalen door samen op te treden bij  “Koren op de Rosmolen 2018”.