dirigent2

Fred van de Grint

Dirigent, studeerde AMV/schoolmuziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Daarna studeerde hij koordirectie aan het SNK in Eindhoven. Fred heeft zich bij Unisono in Utrecht gespecialiseerd in koor- en orkestdirectie en in het dirigeren van licht vocale muziek in Tilburg. Sinds 1974 dirigeert hij zanggroepen en orkesten van verschillende samenstelling, grootte en repertoire.Fred is een enorm begeesterd persoon. Gedreven, enthousiast en onvermoeibaar. Met zijn vakmanschap en gevoel voor samenhang en cohesie weet hij het koor steeds weer te motiveren om een mooi resultaat neer te zetten.
Helaas is Fred eind 2016 getroffen door een fysieke aandoening, waardoor hij voorlopig volledige rust in acht moet nemen. Wij wensen Fred een voorspoedige revalidatieperiode en hopen op een spoedig herstel.

Ien B 2017 03 15

Interim dirigentschap Ien Bouwmans

Wij zijn bijzonder blij dat mevr. Ien Bouwmans bereid is als interim-dirigent de muzikale leiding van ons koor op zich te nemen tijdens de afwezigheid van Fred van de Grint.
Aan het Rosmalens Mannenkoor mocht Ien al vaker stemvorming geven en ook meerdere keren een solistische bijdrage leveren. Ien vindt het dan ook een eer om het dirigeerstokje tijdelijk te mogen overnemen van Fred van de Grint en wenst hem vanaf deze plek een spoedig herstel. Ien Bouwmans studeerde Solozang aan het Rotterdams Conservatorium. Zij dirigeerde diverse koren en ensembles waaronder het door haar opgerichte Gouds kamerkoor “Coro d’Oro”. Zij is o.a. muzikaal leider van “All Women” (winnaar Zing Jheronimus en daarmee Bosch koor 2016). Naast haar concertpraktijk als sopraansoliste, o.m. bij vocaal kwartet DRIEST o.l.v. componist Frans van Hoek, geeft zij zangles en stemvorming in haar lespraktijk “Innervoice”. (www.ienbouwmans.com)

Henk1

Henk de Winkel

Repetitor van het koor en assistent-dirigent.
Henk is tevens dirigent van het dameskoor “De Kakelbontjes” in Rosmalen en van de seniorenorkesten “Da Capo” uit Rosmalen en van “Ons Muziekske” uit Berlicum.

Muziekcommissie

De muziekcommissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de partijen en de muzikale leiding. De commissie ondersteunt:

  • de dirigent bij de keuze van het repertoire
  • verzorgt de bladmuziek
  • stelt repertoires op voor concerten en uitvoeringen
  • richt de concertmappen in
  • houdt de repetitiemappen actueel en
  • verzorgt alles wat aan de wekelijkse repetitie vooraf gaat.