dirigent

Ien Bouwmans

Vanaf begin 2017 is mevr. Ien Bouwmans dirigent van ons koor en heeft zij de muzikale leiding van ons koor. Het eerste jaar was Ien interim-dirigent maar vanaf januari 2018 heeft zij het dirigeerstokje definitief overgenomen van Fred van de Grint die om gezondheidsredenen genoodzaakt was zijn dirigentschap van ons koor na 15 jaar neer te leggen.
Aan het Rosmalens Mannenkoor mocht Ien in voorgaande jaren al vaker stemvorming geven en ook meerdere keren een solistische bijdrage leveren. Ien vond het dan ook een eer en een uitdaging om het dirigeerstokje te mogen overnemen van Fred van de Grint.
Ien Bouwmans studeerde Solozang aan het Rotterdams Conservatorium. Zij dirigeerde diverse koren en ensembles waaronder het door haar opgerichte Gouds kamerkoor “Coro d’Oro”. Zij is o.a. muzikaal leider van “All Women” (winnaar Zing Jheronimus en daarmee Bosch koor 2016). Naast haar concertpraktijk als sopraansoliste, o.m. bij vocaal kwartet DRIEST o.l.v. componist Frans van Hoek, geeft zij zangles en stemvorming in haar lespraktijk “Innervoice”. (www.ienbouwmans.com)

Henk1

Henk de Winkel

Repetitor van het koor en assistent-dirigent.
Henk is tevens dirigent van het dameskoor “De Kakelbontjes” in Rosmalen en van de seniorenorkesten “Da Capo” uit Rosmalen en van “Ons Muziekske” uit Berlicum.

Muziekcommissie

De muziekcommissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de partijen en de muzikale leiding. De commissie ondersteunt:

• de dirigent bij de keuze van het repertoire
  • verzorgt de bladmuziek
  • stelt repertoires op voor concerten en uitvoeringen
  • richt de concertmappen in
  • houdt de repetitiemappen actueel en
  • verzorgt alles wat aan de wekelijkse repetitie vooraf gaat.