2012 Koren op de Rosmolen

Dit jaar de 3e editie van ons korenfestival op zaterdagavond 27 oktober. Wederom in Perron-3. Een projectgroep bestaande uit onze leden Cees Buijs (projectleider), Frank Bos, Bas Bevaart, Paul van Dijk en Frans Govers had de organisatie van deze avond ter hand genomen. Het slagen van de avond was bovendien mogelijk dankzij de facilitaire medewerking van Theo van de Plas en Wim Bossink. Maar ook in het bijzonder door de ondersteunende bijdrage van meerdere dames van onze leden als gastvrouw, of bij de kaart-/muntenverkoop en ontvangst van het publiek.
Om 18.45 uur opende voorzitter Ad de Kort de avond met een hartelijk welkom aan de gastkoren en aan alle bezoekers. Hij onderstreepte wat Koren op de Rosmolen wil zijn: een ontmoeting van en met een verscheidenheid aan koren, ieder met hun eigen specifieke karakter en stijl; om zo te genieten van een breed en divers repertoire aan boeiende, spannende en sprankelende koormuziek. En dat binnen een ontspannende en plezierige sfeer. Hij wenste koren en bezoekers een aangename avond.
Hierna nodigde hij Kees Hoppenbrouwers, ere-lid van het Rosmalens Mannenkoor, uit om de start van deze Koren op de Rosmolen te verrichten.
Kees vertelde dat hij vooral de vriendschap een goede sfeer binnen het koor ervaren had als een belangrijke peiler onder het succes van eeen koor. Met de wens en de oproep om naast de kwaliteit van de zang ook de vriendschap tussen leden onderling in de koren te onderhouden en te koesteren, gaf hij met een forse klap op de gong het sein aan het begin voor de koor-optredens.

Deelnemende koren deze avond waren:

• Popkoor Tune, Rosmalen

Vanwege de ziekte van hun vaste dirigent Fred van de Grint stond Popkoor Tune deze avond onder leiding van Maarten Willemsen.

• Gemengd koor De Roostenzangers, Eindhoven
    o.l.v. Jos Thomassen en aan de piano Rob van Heck.
  • Vrouwenkoor Sirenen,’s-Hertogenbosch
    onder leiding van dirigente Ingrid van Rooij
  • DukeTown BarberShop Singers,  uit ‘s-Hertogenbosch

onder leiding van Ton Husson
  • Zangvereniging Vught Vocaal, Vught
    onder leiding van Cora van Rijn als dirigente.
  • gastheer Rosmalens Mannenkoor
    Vanwege de ziekte van onze vaste dirigent Fred van de Grint had Henk de Winkel deze avond de leiding van ons koor, daarin begeleidt aan de piano door Coby Wagemans.