• Dit event is voorbij.

Viering 75 jaar bevrijding Rosmalen

23 oktober @ 15:00 - 24 oktober @ 19:00

In oktober is het 75 jaar geleden dat Rosmalen bevrijd werd.
Dat wordt gevierd en herdacht op 23,  24 en 25 oktober 2019.
Inmiddels is ook het programma van de viering van 75 jaar bevrijding van Rosmalen bekend.

De viering op woensdag 23 oktober staat in het teken van “Herdenken”.
Het Bevrijdingsvuur wordt dan vanuit Nuland op de Kruisstraat overgedragen aan Rosmalen.

Daarna start om circa 18.00 uur een Bevrijdingswandeling bij het oorlogsmonument aan de Schoolstraat.
Deze wandeling gaat langs memorabele punten in het centrum van Rosmalen zoals de “Gedachteniskapel ’t Vennehof”, het oude station aan de Stationsstraat en langs het gebouw van “Ouderenzorg De Annenborch”.
Bij deze locaties is er informatieve uitleg en vinden optredens plaats.

Het Rosmalens Mannenkoor, dat staat onder leiding van dirigente Ien Bouwmans, treedt hierbij ook op en wel op het buitenpodium voor “Ouderenzorg De Annenborch”, de Hoef 100, 5242 CN te Rosmalen.
Met onze liederen willen we de feestelijkheden onderstrepen en herinneringen aan de bevrijdingsperiode tot leven brengen.
Op het podium bij Ouderenzorg De Annenborch zal ook het koor All Women optreden. All Women staat eveneens onder leiding van dirigente Ien Bouwmans.

Begin:
23 oktober @ 15:00