Nu voor de 26e keer gaven we op zaterdagmiddag 16 december 2017 ons kerstconcert in de Lambertuskerk (Rosmalen) onder de titel "Christmas in my heart". Dit jaar in muzikale samenwerking met het Callistus ensemble, onderdeel van muziekvereniging St Caecilia. Het RM onder leiding van dirigent Ien Bouwmans en Callistus o.l.v. Julian Igel. Met begeleiding van Callistus zongen we Joy to the world, Silent Night en als afsluiting van het concert het bekende "Cantique de Noël". Andere bekende liederen waren o.a. Benedictus (uit a mass for peace), O kindeke klein, Transeamus, Les choeurs angéliques, O nuit brillante, On Christmas Night, The little drummerboy, The first Noël. Zoals in de Rosbode beschreven was het een zeer sfeervol kerstconcert. Voorafgaand hebben we als koor op donderdagmiddag 14 december een tryout-concert gegeven bij Vivent-Mariaoord voor bewoners en personeel.

Zaterdagavond 14 oktober liep Perron-3 weer vol met belangstellenden om ons jaarlijkse korenfestival mee te beleven. Willem Bont en Gerrit Schwartze hadden dit jaar de organisatie van deze geslaagde muzikale happening in handen. Met een hartelijk welkom begroette voorzitter Jim van Brakel alle aanwezigen. En na een zeer toepasselijk en inspirerend praatje opende Rosmalense wethouder Jos van Son met een ferme slag op de gong deze 7e Koren op de Rosmolen. Hierna presenteerden zich - naast het Rosmalens Mannenkoor - Het Gestels Gemengd Koor, het Overdagkoor La Corbeille, het Bossche smartlappenkoor Rond & Blond, Vocal Group Basic Light en Mazing Joy afwisselend op drie verschillende podia binnen Perron-3.

Op zondag 9 juli 2017 vierde onze dirigente Ien Bouwmans het 25 jarig jubileum van haar zangschool "Innervoice”. Met een tweetal concerten op het prachtige Kasteel Heeswijk. De zangschool “Innervoice”wordt nu al 25 jaar geleid door zangeres en zangpedagoge Ien Bouwmans. Zij geeft privé zangles, zangles aan groepen en dirigeert een drietal koren. Vanaf 2017 leidt zij als interim-dirigent ook het Rosmalens Mannenkoor. Natuurlijk stemgeluid, ademhaling, muzikaliteit en zelfbewustzijn staan centraal en voor de koren koorklank, ritmiek en klankkleur. In de maanden dat Ien nu het Rosmalens Mannenkoor leidt merken we dat en gaat onze professionaliteit vooruit. Het ochtendprogramma bestond uit een optreden van de dames ensembles Flair en All Women; het Rosmalens Mannenkoor sloot het ochtendconcert af. Vooraf was er natuurlijk inzingen in de Wapenzaal en daarna een uurtje op het terras met een bekertje koffie in of uit het zonnetje. Flair zong een zestal Engelstalige nummers. Met name “We can work it out” van de Beatles oogstte spontane reacties uit de zaal. All Women zong een zevental nummers in een steeds warmer wordende volle Wapenzaal. Dutch Blues oogstte veel succes! Wij mannen van het mannenkoor hebben met bewondering geluisterd en gekeken naar de prima presentaties van Flair en All Women. Het was een feest om naar hen te luisteren. En dan is het de beurt aan het Mannenkoor met een uitgedunde bezetting van 25 man, maar wel met alle 6 eerste tenoren!. Ook een zevental nummers en wel uit het “IJzeren” repertoire. De Wapenzaal was inmiddels wel erg warm geworden en buiten was een zonovergoten terras met stoelen en parasols. Dus togen wij naar buiten en vonden een geschikte plek deels in de schaduw en de bezoekers uit de zaal - maar ook kasteelbezoekers - namen op het terras plaats. Op ons repertoire stonden de liederen Tourdion, Die Nacht, Something van de Beatles, Komt Vrienden in het Ronde en Aus der Traube in die Tonne. Rosmalen 10 juli 2017, Gerard van Santvoort

"We wish you a swinging Christmas", de titel van ons kerstconcert op 18 december in de Lambertuskerk te Rosmalen en in woonzorgcentrum de Taling en de Annenborch o.l.v. Fred van de Grint. Als soliste werkte mee jazz-zangeres Odeke de Koning; Marc Baghuis en Frans Heemskerk zorgden voor de begeleiding. Meer info over dit concert leest u in onze Nieuwsbrief nr 12 van dec. 2016. (https://rosmalensmannenkoor.nl/nieuws/nieuwsbrieven/) De foto's zijn gemaakt door Dorthy van Brakel en Ans Huijboom.

Op 8 oktober 2016 was het de zesde maal dat ons bekende korenfestival Koren op de Rosmolen plaats vond in Perron-3 te Rosmalen. Onze gastkoren waren Het Gemengd koor Amicanto uit Dinther, Vocaal Ensemble Dubbel Zes uit Rosmalen, Gemengd koor Forza Vocale uit Berlicum, Dameskoor Geluk is geen Jurk uit ‘s-Hertogenbosch en Sixties-koor Sudden Impact uit ‘s-Hertogenbosch

Het gemengd koor Blij Rondeel uit Heverlee-Leuven te gast bij het Rosmalens Mannenkoor. Twee Koren Lenteconcert: bevestiging van vriendschapsbanden. Het werd dus 2016, het weekend van 21 en 22 mei, dat Blij Rondeel op bezoek kwam naar Rosmalen/’s-Hertogenbosch voor het uitwisselingsconcert dat al effe in de pen zat. Na ons bezoek in mei 2013 aan Leuven ter gelegenheid van ons 30 jarig bestaan en onze plezierige en gastvrije ervaring van het geslaagde Tweekorenconcert met Blij Rondeel in de St. Franciscuskerk in Heverlee, was het niet een vraag of maar meer wanneer Blij Rondeel voor een tegenbezoek naar Rosmalen zou komen. Enerzijds als een muzikale uitwisseling van onze koren, maar zeker ook als een bevestiging van de vriendschappelijke relatie, die tijdens de voorbereiding en uitvoering van dit TweekorenConcert in Heverlee spontaan was gegroeid.

Vroeg uit de veren want we gaan op deze zondag in mei met 2 koren de mis van half 9 zingen in de kathedrale basiliek van St. Jan. En iedereen was om 8 uur present in de bouwloods van de St. Jan, waar we werden opgevangen door mevr. Marianne Reijers-Hoeks, zuster van de Broederschap van de Zoete Lieve Vrouwe van den Bosch. Na de kooropstelling achter het altaar in de St. Jan en enkele inzingliederen van beide koren, stonden we klaar om het intrede-lied in te zetten, maar het Gilde uit Berlicum eiste op dat zelfde moment alle aandacht op: hun trommelaars zetten aan en hielden dat vol totdat de celebrant met zijn gevolg in hun midden vanachter uit de kerk tot aan het altaar was gemarcheerd. Na de mis nog snel een kaarsje branden bij Maria en daarna met zijn allen naar van Puffelen voor koffie met een worstenbroodje, niet wetend dat op dat moment de koffie voor ons namens de Broederschap klaar stond bij De Smidse. Na een afsluitend woordje van onze voorzitter Jim van Brakel en een laatste wederzijdse muzikale afscheidsgroet was het voor Blij Rondeel tijd in te schepen op de Binnendieze, varend naar het Hellegat, en voor ons om hen op hun verdere vaart uit te zwaaien.

Op uitnodiging via Dorry Verhaag konden wij de feestelijke bijeenkomst ter viering van het 50-jarig bestaan van de Heimat-und Bürgerverein Marienbaum E.V. met ons optreden muzikaal omlijsten. Vooraf was er een eucharistieviering in de Maria pelgrimskerk van Marienbaum, die ons koor muzikaal heeft ondersteund. Deze kerk was voorheen deel van het klooster van de nonnen en broeders van Brigitta, waardoor de relatie tussen Rosmalen en Marienbaum was ontstaan. Aansluitend aan deze dienst hebben we op het kerkplein voor de kerkgangers 2 liederen ten gehore gebracht. 's-Morgens brachten we eerst een bezoek aan Xanten met een rondgang door het mooie stadje en de kathedraal aldaar, begeleid door gastheer Dieter Kisters, voorzitter van van de Verein. In Xanten centrum hebben we ook gedineerd. Na ons optreden - dat heel duidelijk en enthousiast werd gewaardeerd - trokken we om 22.00 uur huiswaarts. Onze partners hadden we bij dit uitstapje thuis gelaten.

2015 Koren op de Rosmolen

Op zaterdagavond 24 oktober 2015 was het wederom dit korenfestival in Perron-3. Met dit jaar als gastkoren Popkoor Di Capelli uit Wijchen, Gemengd koor Laeti Cantando uit Berlicum, Shantykoor Loopend Tuygh uit Zaltbommel en Vocaal Ensemble Xing uit Rosmalen

zaterdagavond 4 oktober 2014 was ons korenfestival weer een feest van een muzikale ontmoeting van koren met hun publiek. Na de opening door wethouder Geert Snijders namen de koren met veel enthousiasme hun publiek mee in een plezierige beleving van hun muzikale prestaties in een variatie aan liederen. Gastkoren waren het Jeroen Bosch koor, het 's Hertogenbosch Vocaal ensemble, Muiterij Kantje Boord uit Dussen, Gospel/Popkoor Spirit uit 's Michiels Gestel, en Operakoren Bel Canto- Souvenir uit Tilburg. De avond werd muzikaal afgesloten met een gezamenlijk optreden van de koren.

Geschiedenis van 30 jaar Rosmalens Mannenkoor in beeld. Deze dia-serie, samengesteld door Jim van Brakel en Aad Goedings, is gepresenteerd bij de uitvoering van "Ode aan het Drinklied" op 8 en 9 maart 2014, ons speciale optreden in Perron-3 ter viering van ons dertig jarig bestaan.

2012 Koren op de Rosmolen

27 oktober 2012 was de 3e Koren op de Rosmolen. Gastkoren waren: Popkoor Tune uit Rosmalen, Gemengd Koor “De Roostenzangers" uit Eindhoven, "Vrouwenkoor Sirenen" en "De Duke Town Barbershop Singers", beide uit den Bosch en "Vught Vocaal" uit Vught. Ons erelid Kees Hoppenbrouwers opende met een machtige gongslag dit korenfestival. Wegens ziekte moest onze dirigent en dirigent van Popkoor Tune, Fred van de Grint deze avond verstek laten gaan. Maarten Willemsen dirigeerde deze avond popkoor Tune. Henk de Winkel hanteerde de dirigeerstok bij ons koor met aan de piano Coby Wagemans. Het werd een geanimeerde en plezierige avond met een vol bezet Perron-3. Foto's zijn gemaakt door Els Winter.

2011 Koren op de Rosmolen

Op zaterdag 15 oktober 2011 organiseerde het Rosmalens Mannenkoor voor de tweede maal het korenfestival "Koren op de Rosmolen" in Perron-3 te Rosmalen. Om kwart voor zeven opende wethouder Geert Snijders deze boeiende en gevarieerde muziekavond, die eindigde met een korencaroussel om ca. 23.00 uur. Totaal zes koren lieten deze avond met overtuiging en plezier het publiek genieten van hun muzikale kunnen. Naast ons koor als gastkoor namen deel kamerkoor capella Ducis, Vocal Group Niet storen, het Binnendiezekoor, Vocaal ensemble Pur Sang, en de vereniging Bossche Opera: allen koren uit de gemeente 's-Hertogenbosch. Els Winter - de Gruijter heeft van deze avond een fotoreportage gemaakt.

2010 Geen Twee Koren Kerstconcert

Dit jaar zou het een Twee-Koren-Kerstconcert worden in Perron-3, het Rosmalens Mannenkoor samen met Mannenkoor Orpheus uit Alkmaar. De weersomstandigheden met een overvloedige sneeuwval in de dagen voor het optreden maakten het ondernemen van een busreis vanuit Alkmaar naar Rosmalen onverantwoord. Daags voor het concert is daarom het programma van het kerstconcert aangepast en uitgebreid met nieuwe liederen, zodat we als Rosmalens Mannenkoor ondanks deze tegenslag toch een volwaardig en compleet kerstconcert konden uitgevoeren. Aansluitend aan het concert genoot het koor met hun partners, ere-leden en partners van overleden koorleden in de sfeervol ingerichte zaal van perron-3 van een voortreffelijk kerstbuffet. Tijdens deze zeer gezellige en geslaagde avond ontvingen Theo van der Plas en Fred van de Grint een Award van verdienste van het Rosmalens Mannenkoor, bestaande uit een Beeld-trofee, beide heren voorstellend. Aan Jim en Dorthy van Brakel werd eveneens een Award toegekend, een Beeldtrofee dat het vele werk van hen voor ons koor weergaf.

2010 Koren op de Rosmolen

In Perron-3 presenteerde ons koor voor de eerste keer het korenfestival "Koren op de Rosmolen". Behalve het Rosmalens Mannenkoor namen aan dit zeer geslaagde festival deel het Vughts Mannenkoor, vocaal ensemble bv Dubbel Zes, vocaal ensemble All Women en operette Rosmalen. Het festival, dat begon om 19.00 uur, werd geopend door wethouder A.C.W. van Bussel en duurde tot ca. 23.00 uur. Het fotoverslag geeft een indruk van deze feestelijke korenontmoeting.

2010 Concertreis Baden-Baden

Het Rosmalens Mannenkoor verrast Baden-Baden met een afwisselend en uitdrukkingsvol concert in het Kuhrhaus. "Die Musik bringt einen Vulkan zum Ausbruch", zoals de kop luidt boven een artikel met een recensie van ons optreden.

2009 Concert van de Canto in Perron-3

Concertuitvoering van de Canto op teksten van de dichter Pablo Neruda, uitgevoerd op zaterdag 28 februari 2009, in het nieuwe sociaal cultureel centrum Perron-3 in Rosmalen. Het was tevens de afsluiting van het 25 jarig jubileumjaar van het Rosmalens Mannenkoor. Het geheel stond onder de muzikale leiding van onze dirigent Fred van de Grint, die tevens de arrangementen voor koor en orkest verzorgde. Aan het concert werkten mee het orkest van Pauline Verstraete en Henk de Winkel als toetsenist.