2018 , zaterdag 27 oktober, het 8e korenfestival

Dit jaar – 35 jaar jong – vieren we deze muzikale ontmoeting in De Kentering, Dorpsstraat 77  Rosmalen. Samen met 6 gastkoren konden we als Rosmalens Mannenkoor voor het aanwezige publiek  een bijzondere plezierige, aangename avond bereiden met een verscheidenheid aan leuke en boeiende liederen. In De Kentering zijn 2 podia, waarop elk koor optrad en met veel enthousiasme hun muzikale bijdrage leverde aan deze feestelijke ontmoeting. 

Ik stel de deelnemende koren aan deze 8e Koren op de Rosmolen voor.

2017 Gastkoren bij de 7e Koren op de Rosmolen

Op zaterdagavond 14 oktober 2017 was het voor de 7e keer dat we ons korenfestival organiseerden. Ook dit jaar in sociaal-cultureel centrum Perron-3 in Rosmalen. Om 18.45 uur werd de opening verricht door de Rosmalense wethouder Jos van Son.
De organisatie van deze avond lag in de vertrouwde handen van het productieteam, bestaande uit onze leden Willem Bont en Gerrit Schwarze. 
Bijzonder is dat de 5 gastkoren van dit jaar voor de eerste keer meewerkten aan ons korenfestival.
Deelnemende koren waren:

2016, 6e Koren op de Rosmolen op 8 oktober

Klokslag 19.00 uur opende de voorzitter van het Rosmalens Mannenkoor, Jim van Brakel, deze 6e editie van” Koren op de Rosmolen.”
Na een hartelijk welkom aan alle zangers, zangeressen en bezoekers was met het gezamenlijk gezongen lied “Sing,sing,sing” – hoe toepasselijk – de opening van deze Koren op de Rosmolen een feit.
De organiserende projectgroep van deze avond bestond uit onze leden Kees Sieben, Leo Maas en Bas Bevaart.
De avond werd afgesloten om ca. 22.30 gevolgd door een plezierige nazit van publiek en zangers.

In het fotoalbum van deze avond vind u een beeldverslag. 

Dit jaar namen aan Koren op de Rosmolen deel: 

2015 5e Koren op de Rosmolen

Dit jaar viert Rosmalen haar 1200 jarige bestaan. 
Van de 1200 jaar Rosmalen vult het Rosmalens Mannenkoor inmiddels 32 jaren met fraai gezongen muziek en levert op die manier een bijdrage aan het culturele leven in het dorp. En sinds 2010 speelt daarbij ook een belangrijke rol het jaarlijkse korenfestival Koren op de Rosmolen dat het Rosmalens Mannenkoor dit jaar voor de 5e keer organiseert.

Op zaterdagavond 24 oktober was het dit jaar dat dit korenfestival in de prettige ambiance van Perron-3 werd gevierd in een goede en plezierige sfeer.  
Behalve het Rosmalens Mannenkoor gaven deze avond 4 gastkoren muzikaal acte de présence.

2014, 4e Koren op de Rosmolen

Dit jaar voor de vierde maal ons festival Koren op de Rosmolen op zaterdag 4 oktober (2013 hebben we overgeslagen i.v.m. onze jubileumuitvoering van “Ode aan het Drinklied”).
De organisatie van deze avond lag in handen van een projectgroep bestaande uit onze koorleden Kees Sieben, Paul de Wildt, Leo Maas en Cor Gloudemans. Mede dankzij de medewerking van meerdere dames van de leden, die optraden als gastvrouw voor de gastkoren of zorgden voor de toegangscontrole en de kaart- en consumptiemuntenverkoop, verliep de organisatie gesmeerd en werd het een geslaagde en succesvolle avond.

Om 18.45 verwelkomde voorzitter Ad de Kort gastkoren en publiek en vroeg wethouder Geert Snijders uit Rosmalen de opening te verrichten.