Op zaterdagavond 28 maart 2020 organiseren wij wederom een “Koren op de Rosmolen”, nu voor de negende keer.

Het succes van vorig jaar en van voorgaande jaren is voor ons een extra motivatie om de organisatie van ons korenfestival ook nu weer op te pakken. Een projectgroep heeft met veel enthousiasme alle voorbereidingen getroffen om ook van dit 9e korenfestival een succesvolle, plezierige, muzikale ontmoeting te maken voor koren en publiek.
Graag nodigen wij u uit om ons korenfestival bij te wonen. Ook nu zal het festival gehouden worden in de zalen van partycentrum “De Kentering”, Dorpsstraat 54 te Rosmalen. En wel op zaterdagavond 28 maart 2020, aanvang 20.00 uur.
Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij Primera Rosmalen, via ticket@rosmalensmannenkoor.nl, of telefonisch 073- 5213380.

Op andere pagina’s van onze site leest u meer over het korenfestival en over voorgaande edities van “Koren op de Rosmolen”. Ook ons fotoalbum geeft een mooi beeld van voorgaande festivals.

Wij zijn er van overtuigd dat we als Rosmalens Mannenkoor u ook dit jaar een boeiende en plezierige muziekavond zullen bezorgen mede dankzij de medewerking van de volgende 5 koren :

• Het Nulands Gemengd Koor uit Nuland,
  •  Vocal Mint, uit ‘s-Hertogenbosch, een à Capella koor,
  •  Forza Vocale, gemengd koor uit Berlicum
  •  Keskedee, wereldmuziekkoor uit Nuenen,
  •  Sparkling People, uit Oosterhout

Wij stellen deze koren hierna graag aan u voor.

Het Nulands Gemengd Koor
Nulands Gemengd Koor
Het Nulands Gemengd koor bestaat 55 jaar.
Het koor wil/kan alles zingen, van opera tot operette, van musical tot volksliedjes etc.
Het koor heeft 59 actieve leden en staat sinds  22 juni 2016 onder leiding van dirigent Marcus de Haard. Onze vaste pianiste is Margret Bekkers.
Het koor heeft een sterk regionaal karakter. Onze leden komen uit de regio van ’s Hertogenbosch tot Velp en van Maaskant tot Veghel.
Jaarlijks wordt er een 10-tal optredens verzorgd, variërend van Lenteconcert tot kerstconcerten,  een optreden op de muziekkiosk en uitwisselingsconcerten met andere koren.
Kortom: Het Nulands Gemengd Koor is sprankelend en springlevend en kijkt samen met u met een muzikale blik naar een positieve toekomst.
Info: www.hetnulandsgemengdkoor.nl

Vocal Mint

VocalMint is een a capella groep uit de omgeving Den Bosch.
Vanaf de oprichting in 2016 is er hard gewerkt aan een mooi en afwisselend repertoire.
We zingen bestaande en veelal zelf gearrangeerde close harmony en jazzy popsongs.
Dit doen we met veel plezier en enthousiasme o.l.v. vocalcoach Dennis van den Tillaart.

Voor meer info kun je ons vinden op Facebook Vocalmint.
Mailen kun je naar info@vocalmint.nl.

Forza Vocale

Forza Vocale uit Berlicum

Zesentwintig jaar geleden hebben een aantal enthousiaste zangers en zangeressen het gemengd koor Fora Vocale opgericht. Het koor heeft zich in die jaren ontwikkeld onder leiding van een drietal dirigenten met ieder een eigen muzikale inbreng.
Momenteel bestaat het koor uit 35 leden en is Dennis van den Tillaart onze dirigent. Onder zijn enthousiaste en inspirerende leiding zijn we nieuwe uitdagingen aangegaan.
We hebben met Dennis inmiddels een zeer gevarieerd programma ontwikkeld o.a. nummers van Adèle, Coldplay maar ook composities van Fauré en W.A. Mozart.
Kortom een gevarieerde lijst, te lang om op te noemen.
We zingen a capella nummers, maar ook met pianobegeleiding. Het gemengd koor Forza Vocale zingt meerstemmige muziek en sinds vorig jaar met pianobegeleiding van Karen Roelofs. Deze uitbreiding is voor ons een nieuwe stimulans om met het koor verder door te ontwikkelen.

Keskedee

Wij zijn Keskedee, een wereldmuziekkoor uit Nuenen.
We zijn een gemengd koor , opgericht in 1996 en zingen liederen van over de hele wereld. Sinds afgelopen zomer 2019, onder de bezielende leiding van dirigente Cindy Gregoor.
We zingen de liederen a capella, soms begeleid door percussie.
Ons repertoire komt van  her en der in Afrika, Oekraïne, Polen, Venezuela, Engeland, Finland, etc.
Soms ingetogen, soms uitbundig.
Site: www.keskedee.nl (site in onderhoud)
Mail: keskedee@live.nl

Sparkling People

Sparkling People uit Oosterhout

Sparkling People is een gemengd pop- en musicalkoor uit Oosterhout en opgericht in 2002.
We zingen met veel plezier Nederlands- en Engelstalige liedjes van 1970 tot heden.
De meeste nummers worden ( minimaal ) 4-stemmig uitgevoerd.
Tijdens de repetitie wordt er natuurlijk hard gewerkt, maar gezelligheid is ook erg belangrijk.
Sparkling People trakteert het publiek op een sprankelend optreden en verrast met de uitvoering van bijzondere arrangementen, geschreven door onze dirigent Peter van Lonkhuijsen.

Onze website: www.sparkling-people.nl