Het Rosmalens Mannenkoor presenteert – nu 35 jaar jong – op zaterdag 27 oktober 2018 haar 8e festival “Koren op de Rosmolen”.

Dit jaar vieren we deze muzikale ontmoeting in De Kentering, Dorpsstraat 77  Rosmalen. Aanvang 18.45 uur.
Samen met 6 gastkoren wil het Rosmalens Mannenkoor u een plezierige, aangename avond bereiden met een verscheidenheid aan leuke en boeiende liederen. In De Kentering zijn 2 podia, waarop elk koor zal optreden.

We stellen u onze gastkoren van dit jaar graag aan u voor.

HEVO seniorenkoor

Een koor dat inmiddels de nodige naam en faam heeft mogen verwerven. En niet alleen in Rosmalen! Een koor dat voorts in 2011 zijn 40-jarig jubileum heeft mogen vieren. Het bestaat uit zo’n 48 enthousiaste zangeressen en zangers. Onze repetities, elke woensdagmiddag in “De Ontmoeting”, vormen elke keer weer een feest! Met Henk de Winkel, onze dirigent en Coby Wagemans achter de piano. We zingen over het algemeen 4-stemmig en ons repertoire bestaat doorgaans uit licht klassieke muziek. En dan gaat het om zowel Nederlandse als anderstalige liedjes. Van tijd tot tijd hebben we een optreden, zowel binnen als buiten de deur.

Smartlappen- en Levensliederenkoor Warempel

Smartlappen- en Levensliederenkoor Warempel staat onder leiding van Jeanne Savelkouls, komt uit Empel (gemeente ‘s-Hertogenbosch) en is opgericht in 2003. Dat betekent dat Warempel veel ervaring heeft opgedaan in het verzorgen van muziekuitvoeringen voor allerlei situaties en opdrachtgevers: verzorgingsinstellingen, bedrijven, particulieren, organisatoren van verschillende soorten Festivals en Beurzen zowel binnen als buiten!
Warempel heeft 40 leden en is een koor dat naast gezelligheid ook garant staat voor kwaliteit: alle leden nemen jaarlijks deel aan professionele workshops ter verbetering van stemgebruik en houding en het gehele repertoire wordt meerstemmig gezongen. Onze zang wordt ondersteund door live-muziek.

Warempel heeft een groot repertoire van heel bekende oude en nieuwe meezingers, vooral in het Nederlands, maar we zijn ook niet bang voor ‘n enkel uitstapje naar bekende nummers in het Frans, Duits of Engels.

Vocaal Ensemble Xing Rosmalen

Vocaal Ensemble Xing bestond in 2017  25 jaar en dat is gevierd met een jubileumconcert op 12 november bij d’n Beer, Dorpstraat 77 in Rosmalen.
Ons koor bestaat op dit moment uit 14 enthousiaste leden verdeeld over vier stemgroepen: sopraan, alt, tenor en bas en staat onder leiding van Jan Janovcik.
We zingen a-capella en streven naar een heel gevarieerd repertoire: van klassiek tot modern, in verschillende talen.

Vocaal Ensemble All Women

Vocaal Ensemble All Women is al sinds 1998 actief op diverse podia. Dit al gedurende vele jaren onder muzikale leiding van Ien Bouwmans. All Women heeft een breed repertoire en zingt in verschillende stijlen en talen: klassiek met een twist, musical, pop- én wereldmuziek. Denk aan Margherita, the Seal Lullaby, Misty, Gabriella’s Song, Fix You en Vluchten kan niet meer.
In juli 2016 ontvingen wij de eretitel Bosch Koor 2016. Op 20 januari 2018 won All Women bij NKF competitie in Noord-Brabant de titel “Beste koor van Noord-Brabant 2018”.
En bij de competitie Nationaal Festival voor Vocale Ensembles op 2 juni 2018 won All Women de 3de prijs.

Operette Rosmalen

Operette Rosmalen is een gezellige groep amateur-zangers en -zangeressen die elke dinsdagavond repeteert onder leiding van dirigente Christa Bleeker. Het repertoire bestaat voornamelijk uit vrolijke operette-muziek, maar er komen ook regelmatig musical-liedjes en opera-koorwerken voorbij. En die prachtige koorwerken, duetten en solo’s brengt de operette graag ten gehore!

Elke twee jaar voert Operette Rosmalen een volledige operette op en tussendoor werken zij aan concerten. Hierbij staan zijn onder leiding van professionele orkestbegeleiding en regie. En ook de decors en kostuums worden voor een deel door de leden zelf gemaakt.

Operette is een vrolijke mengvorm van zang, toneelspel en orkestmuziek, waarbij ook dans, decors, kostumering, grime en belichting een belangrijke rol spelen.

Vocaal ensemble Dubbel Zes

Vocaal ensemble Dubbel Zes uit ’s-Hertogenbosch bestaat al sinds 1964. In 2014 hebben we met de productie “Route 64” dit 50 jarig jubileum gevierd. Wij zijn een groep van ongeveer 12 mannen met een passie voor zingen. Om luisterend te zingen en contact met het publiek te hebben zingen wij bij de optredens alles uit ons hoofd en zonder dirigent. Onze muzikale leider, Wilbert Friederichs, helpt ons bij de repetities om dit te bereiken.
Wij houden van een heel breed repertoire wat ieder jaar weer anders is. Van klassieke a capella stukken uit bijvoorbeeld de vroege middeleeuwen tot actuele popsongs en alles wat hiertussen zit. Van belang vinden wij dat we een boodschap overbrengen die muzikaal en voor het oog goed in elkaar zit en het publiek kan ontroeren.

Als gastheer heten wij onze gastkoren van harte welkom op ons korenfestival.

Rosmalens Mannenkoor o.l.v. Ien Bouwmans.