25 maart Estafettestokje van Paul Kortenhorst: Bizarre tijden

Bizarre tijden met grote contrasten. Een surrealistisch gevoel maakt zich van mij meester, onwerkelijk, niet te bevatten, het lijkt vaak alsof ik droom.          

Ik kijk naar buiten, prachtig weer, het voorjaar knalt eruit.
Vogels kwetteren er lustig op los en in de houtwal maakt een duivenkoppeltje elkaar het hof, alsof er niets aan de hand is. De natuur is nog niet op de hoogte van het onheil dat over de wereld trekt. We moeten goed oppassen in onze bewegingen en contacten.

18 juni 2020, Gerrit Schwarze, genoot van het coronavrije terras

Dag collega’s van de schone zang.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik de vorige mail niet helemaal heb gesnapt. Hij zou zijn van Leo Maas, maar was ondertekend door H.de Winkel. Gezien de mededeling van Da Capo kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Maar dit terzijde.

Aan mij de eer nu een bijdrage te leveren aan de estafettemail, momenteel de enige contactmogelijkheid van ons koor. Hoewel, het coronavrije terras heb ik als heel positief ervaren, was een heel goed initiatief maar dat heeft zeker ook met de persoonlijke omstandigheden te maken. Dan is er veel behoefte aan een contactmomentje.

Erelid Paul van Dijk overleden.

Paul van Dijk, erelid van ons koor, is op vrijdagmiddag 17 april 2020 tot ons grote verdriet overleden. Paul werd 69 jaar. Vanaf de oprichting in februari 1983 was Paul lid van ons koor. Vanwege zijn slechte gezondheid moest hij zich het afgelopen jaar – geheel tegen zijn zin – regelmatig afmelden voor de repetities. Deelname aan het laatste Kerstconcert was voor hem ook niet meer haalbaar. Om reden van zijn gezondheid heeft Paul zijn lidmaatschap na 37 jaar in februari beëindigd. Vanwege zijn bijzondere verdiensten is Paul met algemene stemmen van de leden benoemd tot erelid van ons koor, waarbij hem de bijbehorende Oorkonde is overhandigd.

Paul was gedurende 15 jaar lid van het bestuur en als voorzitter van de muziekcommissie verantwoordelijk voor het muzikale beleid; hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van het koor en de ontwikkeling van de zangkwaliteit. Ook buiten het bestuur was Paul bijzonder actief voor ons koor.
Met dankbaarheid en in een goede herinnering aan zijn vriendschap brengen we Paul bij de uitvaart op vrijdag a.s. een laatste afscheidsgroet en zullen we hem uitgeleide doen. 

Onze oprechte gevoelens van medeleven zijn bij Ellen, Tommy en Anthea, Sander en Annemarie, Claudia en kleinkinderen.

Koorlid Wim van der Rijt overleden

Tot ons verdriet is ons koorlid Wim van der Rijt op 9 april overleden. Hij werd 76 jaar. In Wim verliezen we een goede en fijne vriend en steunpilaar in ons koor. Wim was vanaf eind 1991 lid van ons koor en was daarbij gedurende totaal 12 jaar lid in ons bestuur. Als voorzitter van de muziekcommissie was hij onder andere de drijvende kracht achter de uitvoering van 2 bijzondere kerstconcerten. In 2003 het concert “In dulce Jubilo”, waarin met kerstliederen in verschillende talen de vreugde van het kerstkind werd bezongen. En in 2004 het concert met de titel “O Kersnacht schoner dan de dagen”, met Nederlandse liederen van middeleeuwse of oud-Nederlandse oorsprong. Met dankbaarheid en in een goede herinnering houden wij Wim in onze gedachten. Donderdag brengen we bij de uitvaart Wim een laatste afscheidsgroet.
Onze gevoelens van oprecht medeleven zijn bij Gerry; wij wensen haar veel sterkte.

Wij zoeken een nieuwe dirigent

Met ingang van 1 januari 2020 heeft mevrouw Ien Bouwmans het dirigentschap van ons koor beëindigd. Voor de vervulling van de daardoor ontstane vacature zoeken we op korte termijn een nieuwe dirigent voor ons koor.

Ten behoeve van de sollicitatieprocedure hebben we een Koorprofiel van ons koor opgesteld.
Ook hebben we onze verwachting voor de vervulling van deze vacature geformuleerd in een Profiel voor een nieuwe dirigent. 
Door het betreffende profiel aan te klikken kunt u hiervan kennis nemen.

Hebt u belangstelling voor deze vacature of heeft u nog vragen?
Bel dan Jim van Brakel (073-5214768) of neem contact met ons op via info@rosmalensmannenkoor.nl.

Tot het moment van aanstelling van een nieuwe dirigent neemt onze repetitor/assistent dirigent  Henk de Winkel het dirigentschap waar bij de wekelijkse repetities.