2020-11-15 email Sipke van der Woude

Beste mensen,

Ik ga geen poging doen om mijn verhaal in dichtvorm te schrijven.
Ik ben op dit moment namelijk in de ban van korte verhalen.
Die heb ik, tussen de gedichten door, in de loop van de jaren geschreven.

2020-08-27 2e ronde estafette Leo Maas

Van Jim heb ik het estafettestokje gekregen.
Toen hij mij belde stond ik op een camping. We waren daar om een afgesproken weekje te kamperen met onze kleindochter Nikki. Zij had de tijd van haar leven, wij ook maar wij waren na deze snikhete week behoorlijk gesloopt. Vandaar dat meteen een stukje schrijven voor de estafettemail er niet in zat. 
Met ons gaat het overigens goed. Het is een rare tijd waarin we leven en het went maar moeilijk.
En veel thuis zijn betekent dat je toch gaat zoeken naar klusjes die nog gedaan moeten worden. Mijn schuur moest nodig geverfd worden maar het hout bleek zo slecht dat ik besloot alles te slopen en de schuur te voorzien van nieuw hout. Flinke klus dus.
Verder wandelen we veel en omdat we dit jaar geen reis gingen maken met ons campertje besloten we om korte tripjes te maken in eigen land. En zo ontdekten we dat ons eigen land ook heel mooi kan zijn. Een weekje aan zee, in de Kempen waar het prachtig fietsen is, Deventer, de Biesbosch en voor volgende week staat de Betuwe op ons programma. 

202-08-12 2e ronde Jim van Brakel, persoonlijke, dierlijke en PS-verhaaltjes

DRIE PERSOONLIJKE, VIJF DIERLIJKE
EN TWEE P.S.-VERHAALTJES

Toen ik enkele weken geleden hoorde dat er een tweede serie estafettemailtjes gepland was, besloot ik om meteen te beginnen met schrijven. Want vroeger ‘bij ons thuis’ (het waren de jaren van de wederopbouw), hoorden wij vaak de uitdrukking: “Stelt niet uit tot morgen, wat gij heden nog kunt doen”.
Dus toen mij het verzoek bereikte voor deze tweede estafette, lag mijn tekst al te wachten in de computer.

LEES HET HELE VERHAAL