Koren op de Rosmolen, het korenfestival

De mannen van het Rosmalens Mannenkoor zingen niet alleen graag met elkaar, maar samen zingen met andere koren geeft een extra muzikale belevenis.
Vanaf 2010 organiseert onze vereniging daarom jaarlijks – veelal in het najaar – het festival “Koren op de Rosmolen”. Verschillende koren treden dan roulerend op met hun zangkunst op meerdere podia binnen een passende locatie. Uiteraard is ook het Rosmalens Mannenkoor één van de optredende koren.
Tot 2018 was dit evenement in Perron-3 te Rosmalen.
In 2018 – op zaterdag 27 oktober – en daarop volgende jaren is the place to be “De Kentering”, in het centrum van Rosmalen, waar dit evenement plaats heeft.

De naam van het korenfestival is een verwijzing naar zowel de “thuisbasis” van ons koor als naar de monumentale molen in Rosmalen. Ons doel van deze korenavond is om koor- en muziekliefhebbers in een ontspannen en prettige sfeer te laten genieten van uiteenlopende koormuziek, ten gehore gebracht door koren uit onze regio.
Daarom nodigen wij elk jaar een vijftal gastkoren uit om samen met het Rosmalens Mannenkoor een avondvullend muziekprogramma te brengen. Diversiteit en variatie in soorten koorzang staat daarbij voorop. Een versterking van de muzikale en vriendschapsbanden tussen de koren onderling in de beleving en waardering van elkaars muzikale prestaties blijkt als vanzelf het resultaat van dit festival.

2010 Het Rosmalens Mannenkoor bereidt zich voor op het korenfestival bij de molen van Rosmalen.

Bekijk in het fotoalbum foto’s van de gehouden korenfestivals “Koren op de Rosmolen.”

Historie
In de afgelopen jaren hebben meerdere koren deelgenomen aan dit festival. Op de pagina “Voorgaande festivals Koren op de Rosmolen” in het submenu van Koren op de Rosmolen vind u per gehouden festival een kort verslag, waarin ook de deelnemende koren genoemd zijn.

Dirigent Fred van de Grint heeft ook hier de leiding stevig in handen. Vanaf 2017 was hij gedwongen de muzikale leiding van ons koor over te dragen. Ien Bouwmans heeft het dirigeerstokje van hem overgenomen.